Çağrı Merkezi: 444 0 626

Altının Serüveni

Altının Serüveni

Altın Nasıl Oluşur?

 

Altın, yer çekirdeğinin yüzeyinde magma adı verilen alanda, yüksek ısı basıncı ile oluşur. Zaman içerisinde gerçekleşen depremler ve levha hareketleri sonucunda yüzeye doğru yol almış, belirli çalışmalar doğrultusunda ulaşılabilir hale gelmiştir.

 

 

Altın Nedir?

 

Altın, kolay işlenebilen yumuşak bir madendir. Ağır bir metaldir ve basitçe tepkimeye girmez. Sudan, havadan ve çoğu metallerden etkilenmez. Bu nedenle de güçlü bir maden olarak bilinir. Altın, kararlı bir elementtir. Kararma veya paslanma görülmez.

Parlak sarı rengi ile göz alıcı bir metaldir. Doğada görüldüğü andan itibaren kullanışlı yapısından dolayı yüzyıllardır insanlar tarafından birçok alanda kullanılmıştır.

 

 

Altın Nerelerde Kullanılır?

 

Altın daha çok takı ve kuyumculuk sektöründe karşımıza çıksa da yalnızca bu sektörde kullanılmamaktadır. Altının kullanım alanları içerisinde uzay ve havacılık, yiyecek ve içecek, bilişim, para, inşaat sektörü, kaplama gibi alanları sayılabilir. İlginç bir şekilde ‘yiyecek içecek’ sektöründe altın, yiyeceklerin üzerine toz şeklinde serpiştirilerek tüketilir. Bu gelenek çoğunlukla Hindistan’da yaygınlığı ile bilinir.

 

 

Altın Nasıl Dönüştürülür?

 

Takı ve mücevherat sektöründe altın, genellikle takıların eritilip dönüştürülmesi ile süreklilik kazanır.

Müşteriden alınan takılar, altın eritme firmaları sayesinde eritilip külçeye dönüştürülür. Bu külçeler yeni takıların veya ziynet (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ata lira vb.) gruplarının yapımında kullanılarak sürdürülebilirlik kazanır.

 

Yorum Yap